Malmö IK

Referat: AIF Barrikaden - Malmö IK

Startelva: Adrian – Aman, Viktor T, Matte, Stefan – Milad – Mathias E, Bashar – Markus, Pontus, Oskar

Avbytare var
Simon W som spelade högerback de första 20 minuterna i andra halvlek och Victor L, Milad och Samuel som alla spelade hela andra halvlek som mittback resp. defensiv mittfältare resp. offensiv mittfältare.

Malmö IK (i fortsättningen MIK) gjorde en mycket bra offensiv insats i första halvlek. Alla var väldigt trygga med bollen, alla löpte ständigt i såväl djup- som sidled, hade bra bolltempo, varierade sitt spel mellan kortpassningar och crossbollar. Defensivt satte vi dem sannerligen inte på några större prov. Vi hade bara ett avslut men det var ändå ett ganska fint sådant i form av ett välplacerat halvdistansskott av Mathias där deras målvakt tvingades sträcka ut sig ordentligt för att rädda.

Tre mål gjorde MIK i första halvlek, det första på en välplacerad frispark, det andra på en hög lobb från över 40 meter, den tredje på en halvträff från nära håll efter ett inlägg.

Andra halvlek fick ett helt annat utseende. Samtidigt som MIK bytte ut ett par av sina bästa offensiva spelare, och satte in ett nästan helt nytt försvar så förbättrade vi vårt spel.

Vi fick alltså i denna halvlek se hela 9 mål. Ändå kan man faktiskt inte säga att det var en direkt hawaiikaraktär över spelet. Inga jätteytor på mittplan och inte så att båda lagen släppte helt på defensiven. Däremot sjönk tempot en hel del.

Vi började halvleken perfekt när vi nästan direkt efter avspark stal bollen högt upp i banan och den efter lite hopslag hamnade hos Markus som spelade den snett inåt bakåt till Mathias som slog till direkt med ett skott i mål från en position en bit inne i straffområdet. Därefter vidtog en period då det inte hände så mycket framför målburarna. Det enda var väl ett närskott av en MIK-spelare där Adrian gjorde en fin reflexräddning.

Sedan kom målexplosionen med 8 mål på 24 minuter. I den 64:e min slarvade vi bort bollen på mittlinjen vilket innebar att en av deras spelare fick fri lejd mot Adrian. Han väntade dock in en av sina medspelare men därmed också en av våra backar. Sedan han passat började passningsmottagaren dribbla vår spelare, vände runt, dribblade igen – kort sagt en massa onödigt ”stajlande” innan de slog in bollen. Direkt efter avspark gick vi upp och reducerade till 2-4 på en halvträff från nära håll efter passning från Pontus.

Ytterligare 5 minuter senare reducerade vi på nytt och även denna gång var det Oskar som var målskytt, den här gången på ett otroligt precist markskott vid bortre stolpen. Vi hade sedan också en chans att kvittera där ett fantastiskt sololäge, när deras målvakt också var ute och flaxade, rann ut i sanden sedan vår vid det laget till synes väldigt trötte spelare bara tappade bollen.

I den 77:e min ökade MIK på sin ledning till 5-3. I den 81:a min reducerade vi på nytt när Markus slog in bollen från nära håll efter ett mycket välavvägt pressat inlägg längs marken av Shershah. Sedan ökade MIK på sin ledning med två täta mål i 83:e och 84:e min innan vi fick avsluta det täta målskyttet när även Markus fick bli tvåmålsskytt när Aman först sköt i stolpen innan Markus fick in bollen stolpe-in.

Statistik: Hörnor: 1-3 Avslut på mål: 9-10 Avslut utanför: 1-9